Така дісталась вже нам робота: є в ній і радість, є і турбота, є вічний пошук, безсонні ночі, та гріють душу дитячі очі!

четвер, 11 червня 2015 р.

Рекомендації МОН щодо національно-патріотичного виховання у школах

Міністерство освіти і науки України оприлюднило на офіційному веб-сайті методичні рекомендації щодо національно-патріотичного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах.

Автори методичних рекомендації зазначають, що, враховуючи нові суспільно-політичні реалії в Україні після Революції гідності, обставини, пов’язані з російською агресією, усе більшої актуальності набуває виховання в молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції тощо.
У Міністерстві наголошують, що важливим є те, щоб кожен навчальний заклад став для дитини осередком становлення громадянина-патріота України, готового брати на себе відповідальність, самовіддано розбудовувати країну як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу, забезпечувати її національну безпеку, сприяти єдності української політичної нації та встановленню громадянського миру й злагоди в суспільстві.
«Важливим чинником національно-патріотичного виховання є феномен Майдану – промовистого свідчення жертовності заради безумовного дотримання прав людини та поваги до людської гідності, відстоювання загальнонаціональних інтересів відмовою учасників від особистого заради досягнення спільної мети; багатомовністю, полірелігійністю. Зміст виховних заходів має позиціонувати Майдан як форму небаченого дотепер у світовій історії мирного колективного протесту українців у відповідь на порушення базових прав людини і громадянина з боку недемократичного політичного режиму в країні», – зазначається у рекомендаціях. Детальніше тут.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...