Така дісталась вже нам робота: є в ній і радість, є і турбота, є вічний пошук, безсонні ночі, та гріють душу дитячі очі!

понеділок, 27 липня 2015 р.

Музейна педагогіка: поради МОН

Міністерством освіти і науки розроблено методичні рекомендації щодо засад діяльності музеїв історичного профілю дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів. Рекомендації підготовлені з метою сприяння організації роботи з патріотичного виховання дітей та молоді у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладах.

У МОН наголошують на особливо важливої ролі музеїв історичного профілю навчальних закладів у патріотичному вихованні дітей та учнів та формуванні їхньої громадянської позиції.
Надані методичні рекомендації мають використовуватися навчальними закладами у практичній роботі.
У Міносвіти переконані, що музей є важливим засобом навчально-виховної роботи, формування всебічно освіченої особистості, виховання патріотів українського народу.
«Музеї навчальних закладів, музейна педагогіка як важливі виховні засоби повинні нести правдиві знання про історичне минуле нашого народу, його боротьбу за волю та державну незалежність», - йдеться у рекомендаціях.
Міністерством освіти також надано джерела та Інтернет-ресурси, що сприятимуть виконанню рекомендацій. Детальніше тут.

З Інтернету

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...